Opvallend: Kevin De Bruyne (en Man City) thuis en uit, een wereld van verschil

Caroline Tonnelier
| 49 reacties
Opvallend: Kevin De Bruyne (en Man City) thuis en uit, een wereld van verschil
Foto: © photonews

Kevin De Bruyne kan voorlopig uitstekende statistieken voorleggen in de Premier League. Al wisselt de Rode Duivel topprestaties soms toch af met wat mindere wedstrijden. Net als zijn team trouwens.

Vooral het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden is opvallend bij Manchester City. Op eigen veld verloren The Citizens nog maar twee keer in de Premier League. City ging tegen West Ham en Liverpool onderuit, maar won al zijn andere wedstrijden. 

Dat ging gepaard met heel wat doelpunten: City scoorde er zelf 29, liefst tien meer dan Everton, de tweede best scorende ploeg voor eigen publiek.  

Thuis: vier goals, acht assists

De statistieken van De Bruyne in thuiswedstrijden mogen er ook zijn. Onze landgenoot creëerde dertig kansen, gaf acht assists en scoorde ook nog eens vier doelpunten. Mooi gemiddelde. 

Op verplaatsing ziet het er heel wat anders uit, zo weet Squawka Football. Buiten het Etihad Stadium creërde KDB achttien kansen, ook niet slecht natuurlijk. Dat leverde echter slechts één treffer op en geen enkele assist. 

City is buitenshuis slechts een schim van zichzelf

City lijkt buitenshuis dan ook slechts een schim van zichzelf. De mannen van Pellegrini wonnen slechts drie van hun acht matchen en speelden ook nog twee keer gelijk. 

Vooral het aantal gemaakte doelpunten is zorgwekkend. Acht treffers in acht matchen: zelfs rode lantaarn Aston Villa doet beter en in totaal zijn er slechts vier teams die slechter doen in de Premier League (Stoke, West Brom, Newcastle en Swansea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties