Niet alleen onze Rode Duivels zullen tijdens EURO 2016 de Belgische eer verdedigen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Niet alleen onze Rode Duivels zullen tijdens EURO 2016 de Belgische eer verdedigen
Foto: © photonews

Niet alleen de Rode Duivels vertegenwoordigen deze zomer ons land op EURO 2016. Ook het TopSportsLab met uitvalsbasis in Leuven zal er een belangrijke rol vertolken.

Prof. Werner Helsen, hoofd van het fysieke departement dat bestaat uit vijf physical coaches, gaat samen met drie UEFA physio's de achttien arbiters op medisch en fysiek vlak begeleiden. Reeds nu worden de refs van nabij opgevolgd.

De trainings- en wedstrijdgegevens van de scheidsrechters worden automatisch opgeladen in onze webapplicatie", legt Steven Probst van het TopSportsLab uit.  "Op basis daarvan wordt wekelijks tot maandelijks feedback gegeven over hun trainingsopbouw en inhoud."

Scheidsrechters moeten kunnen volgen in de fellere intensiteit van het voetbal 

- Steven Probst TopSportsLab

De samenwerking tussen de UEFA en het TopSportsLab werd concreet tijdens het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. Dit door toedoen van ex-topref Pierluigi Collina, die binnen het Referees Committee het belang van fysieke begeleiding aankaartte.

"Atletisering wordt steeds belangrijker binnen het voetbal", aldus Probst. "De intensiteit van de sport is de laatste jaren enorm toegenomen, denk maar aan de Premier League." Scheidsrechters, die vaak ouder zijn dan voetballers, moeten kunnen volgen om adequate beslissingen te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties