Overzicht PL: Spektakel op Stamford Bridge, De Bruyne goed voor assist, maar... Leicester is de leider!

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Wat een wedstrijd op Stamford Bridge. In de tweede helft kregen de toeschouwers spanning, spektakel én zes doelpunten. Twee daarvan vielen in blessuretijd.

Chelsea - Everton 3-3

Na een tegenvallende eerste helft was het op Stamford Bridge na de pauze wel spektakel troef. In eerste instantie leek het helemaal fout te lopen voor The Blues. Een own-goal van Terry en een schitterende treffer van een erg bedrijvige Kevin Mirallas brachten Everton op een 0-2 voorsprong.

Lang konden The Toffees daar echter niet van genieten. Onder impuls van Fabregas, goed voor een assist en een goal, scoorde Chelsea twee doelpunten in even veel minuten. Diego Costa kon eindelijk ook nog eens de netten doen trillen.

Knappe remonte, maar het leek een maat voor niets te gaan werden. Mori zette in blessuretijd Everton opnieuw op voorsprong. Over en uit? Neen, Terry pakte revanche na zijn own-goal en sleepte toch nog een punt uit de brand voor Chelsea. Hiddink blijft voorlopig dus ongeslagen.

Manchester City - Crystal Palace 4-0

Voor City werd het op eigen veld een makkelijke middag. Crystal Palace werd met duidelijke 4-0 cijfers opzijgezet. Aguëro was de grote man met twee doelpunten en een assist. Silva hield het bij één doelpunt en een assist. Daarnaast werkten ook Delph, die de eerste scoorde, en De Bruyne (assist) aan hun statistieken.

Bournemouth - Norwich City 3-0

Bij Norwich konden we een basisplaats voor Vadis Odjidja noteren. Veel plezier beleefde hij er echter niet aan. Niet alleen verloor zijn team met 3-0, hij werd na 56 minuten naar de kant gehaald.

Aston Villa - Leicester City 1-1

Leicester City gaat dan weer stilaan van revelatie naar kampioen in gelijke spelen. Op bezoek bij Villa speelde het reeds voor de vierde keer in vijf wedstrijden gelijk. Een kwartier voor tijd wiste Gestede de 0-1 achterstand (doelpunt van Okazaki) uit. Dankzij dat ene punt wipt Leicester voorlopig weer naar de leiding.

16/01/2016 13:45Tottenham - Sunderland4-1
16/01/2016 16:00Manchester City - Crystal Palace4-0
16/01/2016 16:00Chelsea - Everton3-3
16/01/2016 16:00Bournemouth - Norwich City3-0
16/01/2016 16:00Southampton - West Bromwich3-0
16/01/2016 16:00Newcastle United - West Ham Utd2-1
16/01/2016 18:30Aston Villa - Leicester City1-1