Overzicht Italië: Mertens belangrijk voor Napoli, Juve zet zegereeks verder

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Napoli en Juventus waren goed bij schot in de Serie A. De Oude Dame gaf het goede voorbeeld met een 0-4 zege, Napoli legde er zelfs vijf in het mandje.

Chievo - Juventus 0-4

Juventus is dezer dagen niet te stoppen. Ook niet door het Chievo van Mpoku, die na 73 minuten vervangen werd. Op dat moment stond de eindstand al op het bord.

Morata had in de eerste helft al twee keer de netten doen trillen, maar daar bleef het niet bij. Sandro en Pogba waren de mannen die de zware 0-4 eindcijfers op het bord zetten.

Napoli - Empoli 5-1

Vier doelpunten? Dat moet beter kunnen, zo dacht Napoli, en dus legde de leider in de Serie A er vijf in het mandje. Nochtans begon de wedstrijd met een valse noot na de 0-1 van Paredes kort voor het halfuur.

Higuain en Insigne zetten nog voor de pauze orde op zaken en na een own-goal van Camporese vroeg in de tweede helft was de match gespeeld. In de slotfase eiste invaller Mertens met twee assists, telkens voor Callejon, ook nog zijn aandeel in de zege op.

Door het puntenverlies van nummer drie Fiorentina vergroten Napoli en Juventus de kloof met de achtervolgers. Vanavond staat ook nog de Milanese derby op het programma.

31/01/2016 12:30Chievo - Juventus0-4
31/01/2016 15:00Udinese - Lazio0-0
31/01/2016 15:00Torino - Hellas Verona0-0
31/01/2016 15:00Genoa - Fiorentina0-0
31/01/2016 15:00Bologna - Sampdoria3-2
31/01/2016 15:00Napoli - Empoli5-1
31/01/2016 20:45AC Milan - Inter Milaan3-0