Gent Ladies mikken op top-4: “Je merkt wel een verschil met de gewezen eersteklassers”

Gent Ladies dromen van top-4 en lijken in hun opzet te slagen

Gent Ladies mikken op top-4: “Je merkt wel een verschil met de gewezen eersteklassers”
Foto: © SC

De damesploeg van Gent heeft ook dit jaar weer de nodige stappen gezet. Van kneusje in de BeNe League twee jaar geleden over kuitenbijter vorig jaar zijn ze nu een echte (sub)topper geworden. “En we groeien elk jaar door.”

Na 10 speeldagen al conclusies trekken? Daarvoor is het nog te vroeg, maar de lijnen worden wel duidelijk. Standard, Lierse, Anderlecht en Gent lijken de dienst uit te gaan maken in play-off 1, al loert er altijd nog gevaar om de hoek.

“Je merkt op dit moment wel een verschil tussen spelen tegen een ploeg die uit de BeNe League komt en een eersteklasser. Er wordt iets meer gevoetbald in wedstrijden als tegen Lierse bijvoorbeeld.”

“Al moet je altijd oppassen, want we verloren al dure punten in Genk”, geeft Chloé Vande Velde aan. “Maar je merkt het wel aan de manier van voetballen.”

Natuurlijk gaan we voor play-off 1 –

Chloé Vande Velde

“Maar we hopen natuurlijk in play-off 1 terecht te komen. We gaan voor die top-4, we zijn jaar na jaar aan het bouwen met een jonge groep”, geeft de Gentse aan. De kloof met Genk is momenteel 7 punten.

En er zit ook nog veel talent in de pijplijn bij de Buffalo’s: “Klopt, ook in de jeugdrichtingen van de nationale ploegen zijn we met veel. We groeien jaar na jaar door, en elk seizoen komt er ook een tikkeltje ervaring bij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties