Belgische Traditionsverein moét knokken voor profstatuut: "Iedereen binnen de club heeft de competitie onderschat"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 24 reacties
Belgische Traditionsverein moét knokken voor profstatuut: "Iedereen binnen de club heeft de competitie onderschat"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse SK is één van de traditieclubs die België rijk is. Maar het gaat momenteel niet goed met de geelhemden. Meer zelfs: Lierse knokt voor een stekje in het profvoetbal. Stel je voor: zo’n club in de amateurliga…

Lierse SK kan na de nakende competitiehervorming op twee manieren bij de amateurs belanden: door een afgekeurde licentie of door dit seizoen niet binnen de top acht van de Proximus League te eindigen.

De Pallieters stelden ons alvast gerust. Het licentiedossier is tijdig, volledig en vol vertrouwen ingediend bij de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. Maar wat als? We vroegen het aan Eric Van Meir.

Eric, Lierse staat momenteel op een tiende plaats en telt vijf punten minder dan het achtste geklasseerde Lommel United.

(valt onmiddellijk in) ”Maar van paniek is momenteel geen sprake. We brengen te wisselvallig voetbal, maar moeten onze kansen ook pakken. Lierse heeft het lastig om resultaat te spelen.”

Het rechtstreekse gevolg van de enorm jonge groep?

”We missen een beetje ervaring. Zo’n speler die op bepaalde momenten opstaat en de leiding neemt. Dat heeft ons dit seizoen al heel wat punten gekost. En dan was er natuurlijk de desastreuze start.”

Iedereen schrok van die één op twaalf. Lierse zat ook met de handen in het haar, veronderstel ik?

”Ik ben nieuw aangekomen op de club en er werden ook een pak beloftes gedaan. De beloften hadden een jaartje eerder de titel bij de elite gepakt en de verwachtingen waren hoog.”

De vorige coach en het bestuur waren van mening dat we freewheelend binnen de top acht zouden eindigen. En dan kwam alarmfase negen...

Eric Van Meir

”Iedereen binnen de club heeft de competitie onderschat. De vorige coach en het bestuur waren van mening dat we freewheelend binnen de top acht zouden eindigen. En dan kwam alarmfase negen…”

Een geluk bij een ongeluk: die achtste plaats ligt nog steeds binnen handbereik.

”Net daarom blijf ik volhouden dat paniek niet nodig is. Maar we mogen de kloof niet te groot laten worden, hé. Het is onmogelijk om op de laatste speeldag acht punten goed te maken. Dat weet iedereen.”

En in het slechtste geval, Eric. Wat als?

”Ik geloof niet in licentieverhalen. Zou het eerlijk zijn om Lierse als profclub bij de amateurs te steken? Moeskroen had vorig seizoen ook geen licentie nodig om in eerste te blijven… Maar laat ons binnen de eerste acht eindigen om misverstanden te vermijden!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties