Zet u schrap voor de EL-returns: Mertens en Batshuayi moeten nederlaag rechtzetten, Benteke en Origi hebben goal nodig

Zet u schrap voor de EL-returns: Mertens en Batshuayi moeten nederlaag rechtzetten, Benteke en Origi hebben goal nodig
Foto: © photonews

Vanavond staan de terugwedstrijden van de zestiende finales in de Europa League op het programma. Behalve Anderlecht zijn er ook nog veel Rode Duivels actief in de Europese competitie. Wie heeft een goede uitgangspositie?

Tottenham Hotspur, de club van Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen, speelde vorige week 1-1 gelijk in Fiorentina. Ze maakten een belangrijk uitdoelpunt, waardoor ze het vanavond kunnen afmaken in eigen huis. Al mogen ze de Italianen niet onderschatten. Dembélé en Vertonghen zijn er beiden niet bij wegens blessure.

Napoli ging vorige week, met Dries Mertens in de basis, 1-0 verliezen op het veld van Villarreal. De Napolitanen moeten thuis dus een achterstand wegwerken. Geen onmogelijke opdracht met topspits Higuain, al goed voor 26 doelpunten in totaal dit seizoen.

Man U heeft iets recht te zetten

Manchester United, zonder de geblesseerde Fellaini, ging in Denemarken onderuit tegen FC Midtjylland met 2-1. De troepen van Louis Van Gaal gaven de 0-1 voorsprong, dankzij Memphis Depay, toch nog weg. De Red Devils hebben iets goed te maken vanavond.

Liverpool moest afgelopen donderdag op bezoek bij debutant FC Augsburg. De club van Christian Benteke, Divock Origi en Simon Mignolet kwam niet verder dan een brilscore in Duitsland. Vanavond zullen ze dus moeten scoren om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Batshuayi nu wel in basis?

Olympique Marseille startte thuis tegen Bilbao met topschutter Michy Batshuayi op de bank. Hij mocht na een uur invallen, maar kon ook niet vermijden dat de Fransen onderuit ging met 0-1. Een moeilijke opdracht staat te wachten in Spanje voor Batshuayi en co. Misschien toch maar beter mét de topschutter starten dan?

Valencia, waar Zakaria Bakkali nog een lange tijd out is, is quasi zeker van een plaatsje in de volgende ronde. Rapid Wien ging thuis voor de bijl met maar liefst 6-0.

Wie ziet u een ronde verder bekeren?

Gelooft u in een thuiszege van Dries Mertens en de Liverpool-Belgen? Dan kan een gecombineerde gok van 60 euro bij UNIBET u 138,6 euro opleveren.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed via deze LINK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties