Bestuur staat vol achter fanparticipatie: "Zonder onze fans was er helemaal geen sprake van Beerschot-Wilrijk"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Antwerpen
| 6 reacties
Bestuur staat vol achter fanparticipatie: "Zonder onze fans was er helemaal geen sprake van Beerschot-Wilrijk"
Foto: © photonews

KFCO Beerschot-Wilrijk gaat voor een primeur zorgen in België door een verkozen fan te laten zetelen in het bestuur van de club. Karel Damen geeft uitleg bij de motivaties van de bestuursleden om die evolutie toe te laten.

In Duitsland is fanparticipatie ingeburgerd, maar KFCO Beerschot-Wilrijk gaat nog een stapje verder door verkiezingen te organiseren. Hoe de vork precies in de steel zit? Klik dan op DEZE LINK.

De fans van de Mannekens ijverden al lang voor de fan en ook het bestuur van de paarshemden stemden in met een voorstel: een verkozen fan in de Raad van Bestuur, maar enkel als fanorgaan Tene Quod Bene de kaap van 1.000 betalende leden had gerond.

Geen optie bij stichting én doop KFCO Beerschot-Wilrijk

Het nieuwe Beerschot werd na het faillissement natuurlijk opgericht uit de fans. "Maar destijds was het onmogelijk om een fan te gaan kiezen", vertelt Walter Damen.

"Guy Van Hecke fungeerde de drie voorbije jaren als spreekbuis voor de aanhang, maar in september komt zijn mandaat vrij. Waarom er toen geen verkiezingen werden gehouden? Het was onmogelijk. Alles stond in de kinderschoenen."

Zonder fans, géén club!

"Voor ons is het heel duidelijk", spreekt Damen even voor het volledige bestuur van Beerschot-Wilrijk. Onze fans kopen elk jaar abonnementen en steunen ons door dik en dun. Zonder hen was er geen sprake van onze geliefde club."

Het is uniek in Antwerpen, uniek in België en bij mijn weten zelfs uniek in Europa

Walter Damen

"Bovendien is het ook meteen duidelijk als er zich in de toekomst bijvoorbeeld een nieuwe sponsor of een nieuwe partner zal aandienen. De vertegenwoordiging van de fans in het bestuur staat in de statuten van de club."

Trots op dat speciale, dat unieke...

"Het is uniek in Antwerpen, uniek in België en bij mijn weten zelfs uniek in Europa", besluit de advocaat. "En dat maakt het natuurlijk allemaal extra speciaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties