Bayern met comfortabele zege, Borussia volgt

Jaap Vreeke

Alle wedstrijden van de Bundesliga in een handig overzicht. Bayern München houdt de punten thuis, terwijl Schalke hard onderuit gaat.

Bayern München - Eintracht Frankfurt

In de Allianz Arena heeft de ploeg van Pep Guardiola geen punten laten liggen. Frank Ribéry opende in de 20e minuut de score met een prachtige omhaal. Daarna domineerde Der Rekordmeister de wedstrijd zonder verder te scoren. De bezoekers kwamen er niet aan te pas met niet een schot op doel. Door de 1-0 overwinning bouwt Bayern het puntenaantal uit naar 72 punten.

Borussia Dortmund - Werder Bremen

Borussia kende een lastige middag tegen Werder Bremen, maar voor de fans was het wel genieten. Vooral in de tweede helft dan. Aubameyang opende debatten, maar daarna leek het fout te gaan lopen na tegentreffers van Galvez en Junuzovic.

Uiteindelijk waren het Kagawa en Ramos die toch nog de drie punten thuishielden voor de thuisploeg. De kloof met Bayern blijft zo vijf punten.

Darmstadt - VfB Stuttgart

In Darmstadt kwam de thuisploeg in de 26e minuut op voorsprong door een doelpunt van Sandro Wagner. De voorsprong werd vlak voor tijd weggewerkt doordat Christian Gentner en Lukas Rupp 1-2 op het scorebord zetten. Darmstadt kwam via Peter Niemeyer op gelijke hoogte in minuut 51 wat ook de eindstand van 2-2 betekende.

Hannover 96 - Hamburger SV

De Hamburgers hadden geen enkel probleem met de rode lantaarn, Hannover, in de Bundesliga. Het werd 0-3, door doelpunten van Cleber (61e minuut), Ivo Ilicevic (73e minuut) en Nicolai Mueller (75e minuut) gaat Hamburg met de volle drie punten terug naar huis.

Ingolstadt - Schalke 04

Schalke 04 heeft punten laten liggen op bezoek bij Ingolstadt. In de 29e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een penalty van Moritz Hartmann. De Königsblauen kregen geen voet aan grond en moesten nog twee goals slikken, in minuut 45 van Lukas Hinterseer en 66 van Dario Lezcano. Eindstand 3-0.

Mainz 05 - Augsburg

Een waar doelpuntenfestijn in Mainz, het werd er 4-2 tegen Augsburg. De bezoekers scoorden vroeg de 0-1 via Caiuby, maar 4 minuten later maakte the thuisploeg gelijk via Christian Clemens. Pablo De Blasis maakte er 2-1 van, waarna Augsburg via Ja-Cheol Koo weer gelijk kwam 2-2. Uiteindelijk scoorde Mainz nog 2 keer via De Blasis en Clemens.