19-jarige Belgische verdediger met grote toekomst haalt A-ploeg van Inter: "Dit is fantastisch"

19-jarige Belgische verdediger met grote toekomst haalt A-ploeg van Inter: "Dit is fantastisch"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Inter Milaan - dat gisteren met 1-0 won van Frosinone - was er nog iets opmerkelijks te melden. Senna Miangue, een 19-jarige landgenoot, zat zowaar op de bank. De jeugdinternational heeft zijn hoop nu gezet op wat minuten bij de eerste ploeg.

Miangue is een zoon van een Belgische moeder en Congolese vader. Hij kreeg zijn opleiding bij Beerschot en Antwerp, maar verhuisde in 2013 naar Inter. Enkele Belgische topclubs, Manchester United en PSV wilden hem ook, maar kwamen te laat.

De jongeman speelt de meeste van zijn matchen bij de Primavera, de beloftenploeg van Inter. Deze week spelen die tegen Juventus voor de titel en zijn zaakwaarnemer, Gunter Thiebaut, vliegt naar daar. "Senna wist twee dagen geleden al dat hij op de bank ging zitten. Het is ideaal voor hem naar het einde van het seizoen toe om wat ervaring op te doen", aldus Thiebaut.

Een linkerverdediger van 1m97, die ook nog snel en balvast is... Daar dromen veel ploegen van. "Hij hoopt nu op een invalbeurt, wat hem in de schijnwerpers zou zetten. Voor een 19-jarige jongen staat het altijd goed op je cv om minuten bij de eerste ploeg van Inter te hebben", vervolgt Thiebaut. "Dit is natuurlijk fantastisch en het teken dat Inter sterk in hem gelooft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties