Topschutter in derde klasse: "Ik zou niet 'nee' zeggen tegen een stapje hogerop"

Pieter De Clerck
| 5 reacties
Topschutter in derde klasse: "Ik zou niet 'nee' zeggen tegen een stapje hogerop"
Foto: © photonews

Met nog vier wedstrijden voor de boeg, staat Oosterzonen helemaal bovenaan in derde klasse B, twee plaatsen boven Beerschot-Wilrijk. "Voor het seizoen bestempelde de publieke opinie ons als een degelijke middenmotor, en kijk nu!"

Aan het woord is Simon Vermeiren, spits van Oosterzonen en met 21 goals topscorer in derde klasse B. "We gaan volop voor de titel, na zo’n mooi seizoen mogen we het niet meer laten schieten." De 25-jarige aanvaller is duidelijk ambitieus.

"De sfeer is ideaal in de spelersgroep. We zijn één grote bende vrienden die voor elkaar door het vuur gaan. En dat is één van de redenen waarom we het zo goed doen dit seizoen. De club is er wonderbaarlijk in geslaagd om een ideale mix van spelers samen te brengen."

Als ik topschutter word, krijgen we een paar leuke extraatjes

"Natuurlijk ben ik ermee bezig dat ik nu alleen aan de leiding sta in het topschutter-klassement. Het belangrijkste blijft wel dat Oosterzonen kampioen speelt, maar hoe meer ik scoor, hoe groter die kans wordt. En bovendien zou het een paar leuke extraatjes opleveren als ik het seizoen afsluit als topscorer."

Onze nieuwsgierigheid is gewekt. "Wel ik weet zelf nog niet wat de club allemaal in petto heeft als we kampioen worden. Maar als ik erin slaag om topschutter te blijven, trakteert de club ons op een avondje in de Carré."

Ik zette een stapje terug in mijn carrière, maar ik ben heel blij met die keuze

Met zijn goede prestaties wekt Vermeiren onvermijdelijk de interesse van andere clubs. "Toen ik hier aankwam, zette ik een stapje terug in mijn carrière, maar ik ben ontzettend blij met mijn keuze en ik zit hier goed, laat dat duidelijk zijn. Maar mocht ik terug aan stapje hogerop kunnen, zou ik dat aanbod niet afslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties