Voormalige rechtsachter van Anderlecht ziet Youri Tielemans deze zomer de sprong naar een Europese grootmacht wagen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
Voormalige rechtsachter van Anderlecht ziet Youri Tielemans deze zomer de sprong naar een Europese grootmacht wagen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans gooit opnieuw hoge ogen in de play-offs. Nadat hij tijdens de reguliere competitie op de bank verzeilde, komt het rastalent weer boven water.

Dat is ook Maxime Colin, voormalige rechtsachter van Anderlecht en nu bij Brentford actief, niet ontgaan. "Youri weet maar al te goed dat de play-offs van cruciaal belang zijn. Dat vraagt om een specifieke voorbereiding", vertelt de Fransman in La DH. "Door zijn weinige speelminuten kon hij perfect toeleven naar dit moment."

Tielemans liet zich niet van de wijs brengen in de moeilijke momenten. "Ondanks zijn jonge leeftijd wist hij zonder stress met de kritiek om te gaan", vervolgt Colin. "Hij krijt bovendien veel steun van de mensen die hem omringen."

Hij is misschien nog jong, maar kijk naar wat Anthony Martial presteerde bij Man United

Maxime Colin

"Vorig seizoen kwam een transfer nog te vroeg, maar als hij deze play-offs op hoog niveau blijft presteren lijkt dit hét moment om andere lucht op te snuiven. Als hij vertrekt, zal Youri naar een Europese topclub trekken. Hij is misschien nog jong, maar kijk bijvoorbeeld naar Anthony Martial die meteen doorbrak bij Man United. Hij is op een moment gekomen om de stap te zetten", besluit Colin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties