Leicester City niet enkel om goed voetbal kampioen en een unieke drieklapper voor Andy King
Jaap Vreeke
| 0 reacties

Leicester City pakte maandag de titel in de Premier League, maar dat komt niet enkel door het goede spel

Leicester City niet enkel om goed voetbal kampioen en een unieke drieklapper voor Andy King

Door de zege van Chelsea op Tottenham van maandag werd Leicester City voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van de Engelse Premier League. Dat komt in de eerste plaats natuurlijk door het goede voetbal, maar er is meer aan de hand bij The Foxes! Zo schakelden ze de hulp in van een monnik.

Leicester City werd in 2010 overgenomen door een Thaise zakenman, Vichai Srivaddhanaprabha. Die nam vanuit zijn thuisland een boeddhistische monnik mee die de spelers onder meer een rituele baden geeft. "Ik heb voor hen gebeden van twee uur 's nachts tot vier uur. Maar het succes komt niet door mij, het is de ploeg en de goedheid van de eigenaar", zegt de monnik tegen Voetbal International.

Overal kampioen

Andy King, middenvelder bij The Foxes, is de eerste speler die zowel in de League One, de Championschip en in de Premier League de titel wist te bemachtigen. De Welshman speelt al sinds zijn 15e voor Leicester en debuteerde toen de ploeg naar de League One degradeerde. De 27-jarige King maakte daarna de successen van zijn ploeg allemaal mee, met nu de Premier League-titel als hoofdprijs.

Kane vs Vardy

Om nog kampioen te kunnen worden moest Tottenham Hotspur al zijn wedstrijden winnen én rekenen op een misstap van Leicester City. Harry Kane, spits van The Spurs, tweette een foto van een groep leeuwen op jacht naar de titel, maar na de misstap tegen Chelsea van maandag had Jamie Vardy een passend antwoord daarop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21572 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties