Geen spektakel op EK? Daar heeft Löw deze verklaring voor

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Geen spektakel op EK? Daar heeft Löw deze verklaring voor
Foto: © Photonews

De Rode Duivels verzorgden met drie treffers dan wel het spektakel tegen Ierland, maar in het algemeen bleven we toch op onze honger zitten tot nog toe. De reden daarvoor? Voor Joachim Löw is het in elk geval duidelijk.

De UEFA besliste om voor deze editie voor het eerst 24 deelnemers toe te laten op dit EK. Dat zijn er acht meer dan voordien. En volgens de Duitse bondscoach was dat geen goede beslissing.

“Een EK met zestien landen was ideaal. Het was gemaakt voor geweldige wedstrijden vanaf de eerste speeldag”, zo wordt Löw geciteerd door VI.

Nummers drie naar tweede ronde

Nu plaatste pakweg Albanië zich ook voor het EK, en de kleinere landen zijn vooral gespecialiseerd in het verdedigen. “Er zijn teams die ultra-defensief spelen. Maar dat doen ze goed.”

Dat is niet alles. Löw vindt het ook maar niets dat vier van de zes nummers drie in de poulefase straks doorstoten. “Zelfs teams die na twee wedstrijden nog maar één punt hebben, maken nog kans op de laatste zestien. Dat is niet erg eerlijk”, aldus de Duitser.

Al houdt dat laatste argument misschien weinig steek. In principe kan een team met vier punten ook perfect op de tweede plaats eindigen in een groep van vier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties