CEO KBVB beseft dat het financieel lastige tijden worden: "Zo'n bondscoach is voor ons simpelweg onhaalbaar"

Redactie
| 56 reacties
CEO KBVB beseft dat het financieel lastige tijden worden: "Zo'n bondscoach is voor ons simpelweg onhaalbaar"
Foto: © Photonews

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach wordt een zoektocht in het teken van de euro's. De rode cijfers laten de KBVB niet toe om uit te halen bij de komst van een nieuwe selectieheer. En dan is er nóg een probleem...

"We gaan Marc Wilmots een ontslagvergoeding van minstens één miljoen euro moeten betalen", aldus Gérard Linard in Het Laatste Nieuws. "En dat is een probleem."

De toekomstige CEO (vanaf november neemt hij de fakkel over, nvdr.) van de Belgische voetbalbond herpakt zich echter snel. "Er is overigens nog niet met Marc gesproken. We beslissen niet op basis van emoties."

Ik zeg het niet graag, maar de Rode Duivels zijn te groot geworden voor een klein land als België

Gérard Linard

Hier en daar werd Louis van Gaal al vooruitgeschoven als ideale kandidaat. Maar die speculaties worden de kop ingedrukt. Niet omwille van de capaciteiten van de Nederlander, maar omwille van het financiële plaatje.

"Zo'n coach met wereldfaam is niet haalbaar, tenzij hij heel veel water bij de wijn wil doen. Ik zeg het niet graag, maar de Rode Duivels zijn te groot geworden voor een klein land als België. Financieel kunnen we niet concurreren met Duitsland en Spanje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties