Specialist ter zake legt nieuwe regels uit na discussie rond rode kaart Schuermans: "Nu is dat anders"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Specialist ter zake legt nieuwe regels uit na discussie rond rode kaart Schuermans: "Nu is dat anders"
Foto: © photonews

De meest discutabele fase van het voorbije voetbalweekend in onze competitie, was zonder twijfel de rode kaart van Kenneth Schuermans. De verdediger van KVC Westerlo duwde - als laatste man - Tom De Sutter omver in de zestienmeter.

Een rode kaart en een strafschop of was een gele kaart al voldoende? Zelfs de mensen van de pers raakten het er niet meteen over eens. Scheids Frederik Geldhof verdedigde zich reeds na de match en ook specialist ter zake Robert Jeurissen springt Geldhof nu bij.

"Geldhof heeft de enige juiste beslissing genomen"

Robert Jeurissen

“Geldhof heeft de enige juiste beslissing genomen”, aldus Jeurissen aan Voetbalkrant.com. “Schuermans ontnam De Sutter een scoringskans zonder dat hij de intentie had om de bal te spelen. Hij duwt De Sutter omver en dat is een terechte rode kaart.”

“Had Schuermans een tackle uitgevoerd, maar wel de intentie gehad om de bal te spelen, dan was hij weggekomen met een gele kaart. Let op: als de speler in kwestie de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar brengt, dan kan er nog steeds een rode kaart volgen.”

Nóg wat moeilijker voor de scheidsrechters

Een hele boterham, die nieuwe regels. Het maakt het voor de arbiters niet bepaald makkelijker. “Neen, dat klopt”, zegt Jeurissen. “Vroeger was zo’n overtreding als laatste man altijd rood, nu is dat anders.”

“Het moeilijkste punt voor een scheids is nu om te beoordelen of de ‘dader’ de bedoeling had om al dan niet de bal te willen spelen. De interpretatie van een scheidsrechter wordt in zulke fases dus op de proef gesteld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties