OFFICIEEL: Adnan Januzaj heeft een nieuw team

OFFICIEEL: Adnan Januzaj heeft een nieuw team
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is er dan toch van gekomen: Adnan Januzaj heeft een nieuw team. Zoals verwacht trekt hij naar Sunderland, dat hem een jaar huurt van Manchester United.

Bij United hoefde de talentvolle winger op geen kansen te rekenen, dat had José Mourinho vrij duidelijk gemaakt. Er werd al een poosje naar een oplossing gezocht, maar David Moyes bood die met graagte aan. De voormalige manager van The Mancunians drong sterk aan op de komst van Januzaj, die hij in 2013-2014 onder zijn hoede had.

Moyes gelooft sterk in Januzaj.

Moyes selecteerde Januzaj toen 32 keer voor de A-ploeg en hij geloofde sterk in het Belgische talent. Na het verdwijnen van Moyes ging het ook bergaf met Januzaj, die nog uitgeleend werd aan Borussia Dortmund vorig seizoen, maar tijdens de wintermercato met hangende pootjes moest terugkeren.

Louis van Gaal was geen al te grote fan en liet hem aan de kant. En ook José Mourinho was niet bepaald onder de indruk. De Portugees werkt sowieso liever met gevestigde waarden en het was dan ook beter voor Januzaj om een stapje terug te zetten. Sunderland wou hem vorig seizoen trouwens ook al halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties