Maes moet zich aanpassen bij Beerschot-Wilrijk: "Meer lopen, minder dribbelen"

Redactie
| 4 reacties
Maes moet zich aanpassen bij Beerschot-Wilrijk: "Meer lopen, minder dribbelen"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Alexander Maes speelt sinds dit seizoen bij Beerschot-Wilrijk. De 24-jarige aanvaller keek zijn ogen al uit tijdens de voorbereiding: omringd door een hoop ex-eersteklassers plus de fysieke arbeid die Marc Brys hen oplegde...

De voormalige jeugdinternational moest toch even aanpassen. “De trainingsintensiteit bij Beerschot Wilrijk ligt uiteraard een stuk hoger dan bij mijn vorige club Cappellen", knikt hij. "Dat was voor mij in het begin een behoorlijke aanpassing. Van drie maal per week trainen naar acht maal voel je wel."

"De balcirculatie gebeurt hier ook veel sneller. Er wordt bovendien veel meer de nadruk gelegd op in twee tijden spelen. Ik ben echter van nature een dribbelaar. Dus ook dat is even wennen. Kortom meer lopen en minder dribbelen dus", zegt hij op de website van de club. "

De dag van de match tegen Berchem Sport moesten we 's morgens op training nog 50 sprintjes trekken en nadien nog even naar de fitness

Zondag staat met de bekermatch tegen RSC Chatelet Farciennes de eerste match met inzet op het programma. Maar de groep is er klaar voor zegt Maes. "Er is geen enkele speler die buiten de lijntjes kelurt. Ook de gevestigde waarden niet. Dat wordt ook gewaardeerd. Van die ex-eersteklassers probeer ik af te toe ook nog enkele tips op te pikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties