Analyse Ivan Leko, de tegenpool van Yannick Ferrera

Redactie
| 4 reacties
Ivan Leko, de tegenpool van Yannick Ferrera

Volg STVV nu via WhatsApp!

Ivan Leko regeert met ijzeren hand bij STVV. Het aanvallende spel dat ze begin vorig seizoen onder Yannick Ferrera brachten is al lang verleden tijd. Dat heeft plaats gemaakt voor organisatie en mentaliteit.

STVV komt uit een bijzonder moeilijk seizoen. Onder Ferrera had iedereen angst voor het offensieve spel van de Kanaries. Het spektakel maakte zijn intrede op het kunstveld van Stayen. Het doel was om één goal meer te maken dan de tegenstander en dat werkte ook. Maar de vogelkooi werd geopend en Ferrera vloog, samen met nog vele andere sterkhouders, uit naar andere oorden. En het werd nog een uitdaging om zich te handhaven.

Ivan Leko is kalm voor een partij. Tijdens, dat is een andere zaak.

Op de laatste speeldag was er pas zekerheid en bij STVV zwoeren ze dat ze hen zo niet meer gingen liggen hebben. Chris O'Loughlin mocht gaan, Ivan Leko mocht komen. Met ijzeren hand heeft hij de controle over de groep overgenomen. En zijn accenten zijn helemaal anders dan die van Ferrera: organisatie en vooruit voetballen op basis van gewonnen duels. En mentaliteit natuurlijk...

"De trainer heeft terug discipline in de groep gebracht en dat zie je, vooral op defensief vlak", zei William Dutoit vrijdag na het gelijkspel tegen Anderlecht. Naar Leko kijken tijdens een match is zelfs vermoeiend: de man zit geen seconde stil en coacht constant bij. Een speler die niet er niet meer honderd procent voor gaat, wordt ook al snel naar de kant gehaald. Vraag het maar aan Bezus.

Pressing en gewonnen duels

"Ik wil dat we offensief veel pressing zetten en daarom heb ik spelers nodig die honderd procent klaar zijn vor de taak. Als dat niet het geval is, wissel ik", aldus Leko. STVV vond er wel zijn ziel mee terug en trekt weer ten strijde. De supporters keren met mondjesmaat terug en dat zal het bestuur dan weer gelukkig maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties