Nieuw probleem op Anderlecht: De Maio blijft thuis

Redactie
| 87 reacties
Nieuw probleem op Anderlecht: De Maio blijft thuis
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het zit er weer bovenarms op bij Anderlecht. De duidelijke communicatie van coach René Weiler valt niet in goede aarde bij sommige spelers. Sebastian De Maio is het laatste slachtoffer. Hij mag niet mee op Europees avontuur naar Praag.

Donderdag speelt Anderlecht zijn laatste voorronde van de Europa League op het veld van Slavia Praag. Dat zal moeten gebeuren zonder Sébastien De Maio, die na een dispuut met René Weiler in ongenade is gevallen. De coach had voor een volle kleedkamer kritiek op de Franse verdediger en die pikte dat niet.

Dendoncker lijkt de oplossing centraal achteraan te worden.

En dus trekt Weiler zijn strakke lijn door. Na Mbodji Kara en Stefano Okaka mocht nu De Maio ondervinden dat Weiler niet met zich laat spotten. Hij mag niet mee naar de wedstrijd, weet Het Nieuwsblad. En dat zorgt voor wat defensieve problemen bij Anderlecht, want Kara is nog geschorst. Centraal moet Weiler dus oplossingen zoeken met ofwel Heylen, ofwel Deschacht, ofwel Dendoncker.

Het was niet de eerste keer dat De Maio in aanvaring kwam met Weiler. Ook na de match tegen Rostov trok die al de tactische keuzes van zijn coach in twijfel. De Fransman kostte Anderlecht tijdens de zomer nog 3,3 miljoen euro, maar lijkt zich nu al onmogelijk gemaakt hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties