Tien drukke dagen nog voor Van Holsbeeck: dit is er nog nodig

Tien drukke dagen nog voor Van Holsbeeck: dit is er nog nodig

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bestuur en trainer trekken bij Anderlecht allemaal aan hetzelfde zeel momenteel. Er wordt weinig gecommuniceerd over wat er nog gaat gebeuren in de tien laatste dagen van de mercato, maar eigenlijk heeft Herman Van Holsbeeck nog heel wat werk.

Verdediging: centrale verdediger en linksachter

Anderlecht heeft echt nog een centrale verdediger nodig. Met Kara Mbodji, Olivier Deschacht, Michaël Heylen en Bram Nuytinck hebben ze er vier, maar of je met die vier kampioen speelt, is nog maar de vraag. De prioriteit na vorig seizoen was een nieuwe verdediger en die vonden ze ook met De Maio. Maar nu die al vertrokken is, blijft de situatie dezelfde als vorig seizoen.

En nu ook Fabrice N'Sakala afgeserveerd is, moet er ook nog een linkerflankverdediger bijkomen. De opties daar zijn: Deschacht die er niet graag meer speelt, Acheampong wiens positie het nooit is geweest en Ivan Obradovic die nog steeds aan zijn vorm aan het werken is.

De 18-jarige Doumbia is de enige die Weiler op het middenveld achter de hand heeft.

Middenveld

Met het vertrek van Praet en Defour is er kwaliteit vertrokken en eigenlijk niets in de plaats gekomen. Idrissa Doumbia is een ruwe diamant, maar daar kan moeilijk op gebouwd worden. Als er iets gebeurt met Dendoncker heeft Anderlecht enkel nog Heylen achter de hand die daar eventueel ook kan spelen. En ook een vervanger voor Tielemans is er in de kern niet te vinden. Op de tien kunnen ook nog Chipciu en Capel uitgespeeld worden.

Aanval

Als Sylla nog vertrekt, heeft Anderlecht enkel nog Jorn Vancamp achter de hand. De 17-jarige heeft wel potentieel, maar om die rol nu al te vervullen? Een tweede spits moet het verschil kunnen maken... En dat Nathan Kabasele uit beeld is verdwenen, mag geen verrassing heten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties