Van Olympiakos naar Kortrijk, Griekse analisten enthousiast: "Ze gaan zoveel plezier aan hem beleven"

Van Olympiakos naar Kortrijk, Griekse analisten enthousiast: "Ze gaan zoveel plezier aan hem beleven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk heeft zijn gedroomde verdediger beet. En hij komt net als spits Papazoglou uit Griekenland. Toch heeft hij een heel andere stijl dan de aanvaller. Een enthousiast portret van een nieuwkomer in de Belgische competitie.

Dimitris Goutas komt op huurbasis voor een jaartje over van Olympiakos naar KV Kortrijk. De makelaar van de 22-jarige centrale verdediger was al enkele dagen in België om de transfer te regelen en nu zijn alle zaken van de baan. De Kerels zijn gelukkig dat ze nog een extra verdediger hebben kunnen binnenhalen.

"Waarom hij niet speelt bij Olympiakos? Dat weet enkel de coach"

En ook in Griekenland zijn ze enthousiast dat Goutas eindelijk opnieuw de speelkansen zal krijgen die hij toch wel verdiend. Bij Skoda Xanthi speelde hij de voorbije jaren de pannen van het dak, vorig jaar werd hij door Olympiakos ook nog uitgeleend aan die club. Dit seizoen zag het er echter niet naar uit dat hij meteen in de basis zou worden gedropt bij de Griekse topclub.

"Waarom weet eigenlijk niemand, behalve de coach misschien", aldus een Griekse journalist tegen Voetbalkrant.com. "Hij is een erg goede verdediger, die kracht aan snelheid weet te koppelen. In het Griekse voetbal - dat over verdedigen gaat - stond hij meermaals zijn mannetje en hij is nog jong."

"De grootste transfers van Griekse spelers naar het buitenland? Allemaal verdedigers"

En dus zijn ze hoopvol over zijn komst naar Kortrijk: "Daar zal hij speelminuten krijgen, ongetwijfeld. En dat is goed voor zijn ontwikkeling. Ze gaan daar veel plezier aan hem beleven, want hij heeft echt zijn kwaliteiten en zal een grote impact hebben op de ploeg."

Waarom krijgen de Grieken dan zo weinig kansen in eigen land? "Het is jammer dat coaches in het Griekse voetbal liever buitenlanders achterin zetten, want al onze grote transfers zijn verdedigers: Papastathopoulos, Manolas, Torosidis, Holebas, Moras, ..." En aan dat rijtje mogen we misschien binnen enkele jaren ook Goutas toevoegen. Eerst maar eens bewijzen wat hij kan in het Guldensporenstadion natuurlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties