De Bundesliga start: wij kijken uit naar deze Belgen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
De Bundesliga start: wij kijken uit naar deze Belgen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond begint kampioen Bayern aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. Met de overname van Hummels lijken ze opnieuw richting titel te cruisen. Wij laten ons licht schijnen op de Belgen over de grens.

Thorgan Hazard: het jaar van de doorbraak?

Bij Hazard, de bekendste van de vier Belgen in de Bundesliga, liep het vorig jaar niet altijd van een leien dakje. Bovendien is er heel veel concurrentie bij Monchengladbach, dat een talentrijk elftal tussen de lijnen kan brengen.

In de laatste voorronde van de Champions League kon hij zijn duivels meteen ontbinden. Met een prachtige hattrick zette hij zijn team op weg naar de groepsfase. Eindelijk een vaste basisplaats voor de broer van Hazard? We mogen het hopen.

Zijn oproeping voor de nationale ploeg zal de aanvallende middenvelder alvast het nodige vertrouwen geven, hopelijk kan hij dat doortrekken.

De Wolfsburg-boys

Bij Wolfsburg kreeg Ismail Azzaoui vorig jaar enkele keren z'n kans, maar de jonge Belg moet de deur naar het eerste nog helemaal openbreken. Ook bij de ploeg die Gent uit de Champions League knikkerde is heel wat concurrentie. Al vertrok Schürrle naar Dortmund.

Met de fitheid van Diego Benaglio dat toch steeds een vraagteken blijft, kan ook Koen Casteels opnieuw hopen op speelminuten bij de Volkswagenploeg. Vorig seizoen mocht hij toch dertien keer aan een Bundesligawedstrijd beginnen.

Wat met Bruno?

Voor Massimo Bruno (ex-Anderlecht) is het koffiedik kijken. Zijn team, RB Leipzig is nieuw op het hoogste niveau, maar ook in tweede klasse viel Bruno meer in dan hij mocht starten. We hopen dat hij zich kan tonen, maar vrezen ervoor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties