Schorsing Agüero zorgt voor gekibbel tussen Engelse scheidsrechters

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Schorsing Agüero zorgt voor gekibbel tussen Engelse scheidsrechters

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds de schorsing van drie speeldagen voor Sergio Agüero officieel werd bekrachtigd, doen voormalige topscheidsrechters hun boekje open over de werking van de 'onafhankelijke commissie'.

Nadat een tuchtcommissie de schorsing van drie speeldagen voor Sergio Agüero bevestigd had, verklaarde oud-scheidsrechter Mark Halsey dat hij op vraag van de Engelse voetbalbond FA wel eens had gelogen tegen zo'n onafhankelijk commissie.

Vandaag komt Graham Poll in een column voor The Daily Mail terug op die uitspraken van zijn ex-collega. Poll was zelf een gerespecteerd internationaal scheidsrechter, maar is net als Halsey intussen op pensioen.

"Nooit gelogen"

Poll schrijft dat hij nooit heeft moeten liegen. "Laat staan dat ik onder druk ben gezet. Ik ken overigens geen enkele scheidsrechter bij wie dat wél is gebeurd."

"De procedure is als volgt: de scheidsrechter bekijkt zijn eigen wedstrijd terug waaruit de zogenoemde incidenten worden uitgelicht. De commissie vraagt vervolgens of de scheidsrechter óf iemand van zijn team het bewuste incident heeft waargenomen of niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties