Roberto Martinez streeft naar perfectie: "Maar nog niet meteen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 3 reacties
Roberto Martinez streeft naar perfectie: "Maar nog niet meteen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez heeft geen makkelijke erfenis op zich genomen. Zoals Romelu Lukaku zei: "Onder de vorige bondscoach mochten we in de laatste 30 meter doen wat we wilden." Martinez moet dat helemaal omwerpen en dat kost tijd.

En die tijd heeft hij niet, want de WK-kwalificatiecampagne staat voor de deur én hij moet het vertrouwen van het publiek terugwinnen. "Na de match tegen Spanje begrepen we de kritiek. De spelers ook, maar we probeerden misschien te veel. Maar positief: de spelers wilden hun verantwoordelijkheid nemen."

En wat de tijd betreft die hij gaat nodig hebben... "We hebben geen tijd. Binnen twintig maanden moet de perfectie er staan, maar tot dan moeten we ook winnen en presteren. We gaan wel niet perfect moeten zijn, maar wel moeten groeien. Deze campagne moeten we gebruiken om te leren."

We moeten de creatieve spelers in een positie brengen dat ze hun talenten optimaal kunnen benutten

De bondscoach heeft tijd nodig om zijn systeem erin te slijpen. "Je kan niet verwachten dat mijn hand direct te zien is. We willen vooruit voetballen en de creatieve spelers in een positie brengen dat ze hun talenten optimaal kunnen benutten. Maar dat gebeurt ook niet van vandaag op morgen", besloot Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties