Van Geneugden voorspelt moeilijke match voor Belgen: "Ze zullen zelf het spel moeten maken"

Redactie
| 2 reacties
Van Geneugden voorspelt moeilijke match voor Belgen: "Ze zullen zelf het spel moeten maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronny Van Geneugden is misschien wel het best geplaatst om de Cypriotische ploeg te analyseren. Vorig seizoen was hij er nog als coach actief bij Paralimni. En hij waarschuwt de Rode Duivels.

Van Geneugden ziet geen makkelijke match in het verschiet voor de Belgen. "Ze zullen er alles aan doen om een resultaat te halen. Enerzijds omdat het lang geleden is dat de nationale ploeg nog eens thuis aantreedt. Anderzijds omdat het WK zich aandient: het is voor iedereen vanaf nul beginnen. Ze weten ook dat de Belgen tegen Spanje geen te beste beurt hebben gemaakt. Daar putten ze wel vertrouwen uit."

Het is aan de creatieve jongens om hun meerwaarde te bewijzen -

Ronny Van Geneugden

België zal een snel doelpunt moeten maken, meent de Limburger bij Sporza. "Het zal vooral een wedstrijd tegen zichzelf zijn. Spanje was een wake-upcall. De Belgen werden gedomineerd. Nu is het wellicht andersom: ze zullen het merendeel van het veldspel hebben. Het is aan de creatieve jongens om hun meerwaarde te tonen."

Maar Cyprus zal niet in het mes lopen, denkt hij. "De Belgen zullen zelf de ruimtes moeten afdwingen. Iedere minuut dat de Cyprioten de 0-0 kunnen vasthouden, is een minuut dat ze gaan geloven in een stunt. Ik hoop dat dat dinsdag niet te zien is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties