De toegevoegde waarde van 'Titi': zelfs Hazard moest zijn meerdere erkennen

De toegevoegde waarde van 'Titi': zelfs Hazard moest zijn meerdere erkennen
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Thierry Henry is de voorbije week ongetwijfeld de vedette geweest van de nationale ploeg. De Franse voormalige wereldkampioen trok alle blikken naar zich. Maar hijzelf hield zich daar amper mee bezig, enkel met de taak die hij voor ogen had.

Henry was in een ploeg die zelf bulkt van de internationale vedetten toch nog iets specialer. U had immers eens moeten zien met hoeveel eerbied en ontzag Lukaku, Hazard en Benteke naar hem keken. Eden kon het natuurlijk niet laten om er af en toe een kwinkslag tussen te smijten, maar zelfs hij moest in Henry zijn meerdere erkennen toen die aan het werk ging. "Y'as un temps pour s'amuser et un temps pour travailler!"

We hebben een assistent nog niet veel zo actief zien deelnemen aan de trainingen.

Want Henry trok zich een week lang niets aan van de bewonderende blikken, de iPhones die elke keer bovengehaald werden als hij passeerde of de vele fotografen die hem constant viseerden. Het is echt geen wonder dat 'Titi' amper lijkt te zijn bijgekomen sinds hij stopte met voetballen. We geloven niet dat we al één assistent zo hebben zien deelnemen aan trainingen. Een deel waar hij zelf verantwoordelijk voor is trouwens: de aanval.

Niet dat hij zijn fabuleuze traptechniek vaak bovenhaalde, maar Henry zorgde wel telkens voor de aanvoer. En in rondo's was hij er steevast bij om mee te lopen. Zijn uitleg behelsde meestal looplijnen. Hij liet de aanvallende spelers zien hoe ze slim en energiebesparend een kans konden afdwingen. Wanneer ze moeten versnellen en wanneer juist iets blijven hangen, wanneer ze van hun man moesten weglopen en wanneer hem juist mee te nemen...

De Rode Duivels keken stuk voor stuk met bewondering toe. En ze luisterden!

Een schat aan ervaring werd zomaar uitgedeeld en zal de komende maanden nog uitgedeeld worden. Aan de manier waarop de aanvallers luisterden, lijken het ook geen parels voor de zwijnen te worden. Henry is een serieuze toegevoegde waarde. Als binnen enkele maanden er eindelijk niet meer gepalaverd zal worden over problemen tussen Hazard, De Bruyne en Lukaku zal zijn doel bereikt zijn...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties