Marc Brys ziet nog ruimte voor verbetering na overwinning bij concurrent: "Iets te veel onrust in het elftal"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Marc Brys ziet nog ruimte voor verbetering na overwinning bij concurrent: "Iets te veel onrust in het elftal"

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk won zaterdagavond met het kleinste verschil op Heist: 0-1. Trainer Marc Brys was tevreden met de overwinning, maar zag nog ruimte voor verbetering.

"Ik vond ons in de eerste helft goed voetballen en overtuigend combineren", vertelt Marc Brys op de clubwebsite. "We waren overduidelijk baas, hadden de wedstrijd compleet in handen, maar creëerden te weinig honderd procent doelkansen. We konden niet toeslaan op de momenten dat we superieur waren en dat brak ons na de pauze ei zo na nog zuur op."

"In de tweede helft herstelde Heist immers een beetje het evenwicht en geraakten we iets moeilijker in ons ritme. Toch scoorden we bij het ingaan van het slotkwartier dat verlossende doelpunt. Een mooie goal overigens, schitterend voorbereid door Schaessens en al even fraai afgerond door Vermeiren. Heist bleef in de slotfase echter stevig aanklampen, maar onze verdediging bleef overeind en dat is heel positief", aldus Brys.

We konden niet toeslaan op de momenten dat we superieur waren en dat brak ons na de pauze ei zo na nog zuur op.

Onrust in de ploeg

Maar Brys had ook één puntje van kritiek: "Er sloop toch iets te veel onrust in het elftal. We moeten nog leren om in zulke situaties de bal te monopoliseren en veel beter gebruik te maken van de ruimte die we op de counter kregen. Maar na negentig minuten overheerst natuurlijk de tevredenheid over het resultaat. Hier in Heist komen winnen, is een knappe prestatie", besluit een tevreden Beerschot-Wilrijk-trainer.

KFCO Beerschot-Wilrijk deelt met 13 punten uit 5 wedstrijden de leiding in 1ste amateur met Dessel Sport, dat met 1-3 wonnen bij Hamme. Ook Deinze gaat goed mee in het spoor van de twee leiders, de Oost-Vlaamse club won met 3-2 van Oosterwijk en staat derde op twee punten van het leidersduo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties