Rode Duivels zonder Kompany en Vermaelen, maar wél met absolute leider: "Laat die goed betaalde analisten over mij spreken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 8 reacties
Rode Duivels zonder Kompany en Vermaelen, maar wél met absolute leider: "Laat die goed betaalde analisten over mij spreken"
Foto: © photonews

De Rode Duivels kunnen tegen Bosnië en Gibraltar geen beroep doen op Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Wél van de partij is Toby Alderweireld. De Antwerpenaar groeide bij Tottenham Hotspur uit tot een van de beste centrumverdedigers in de wereld.

Alderweireld kreeg vorig seizoen lof uit alle hoeken en reeg de individuele prijzen aan elkaar. Maar zelf pochen met zijn prestaties is niet aan hem besteed. "Ik houd er niet van om over mezelf te praten", gaf Alderweireld donderdag in aanloop naar de ontmoeting met Bosnië mee. "Analisten worden goed betaald om dat in mijn plaats te doen."

"Ik ben tevreden zoals het nu loopt en over het niveau dat ik haal. Ik hoop mijn vorm mee te pakken naar deze twee wedstrijden met de nationale ploeg."

We weten dat Dzeko dodelijk is in de zestien

Dat zal ook nodig zijn. Vrijdag kijkt Mega Toby kwelduivel Edin Dzeko in de ogen. De aanvalsleider zit in blakende vorm en scoorde al vijf keer in zeven duels voor AS Roma.

"We weten dat Dzeko dodelijk is in de zestien. Het zal zaak zijn om slimmer te handelen dan hem. Hij kan als geen ander zijn lichaam tussen man en bal zetten. We zullen in de zestien kort op hem moeten dekken zodat hij zijn kwaliteiten zo weinig mogelijk kan benutten."

Alwerweireld wil zijn topvorm doortrekken bij de Rode Duivels
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties