Marc Brys staat met Beerschot-Wilrijk alleen aan de leiding: "Getoond waar we voor staan: werklust én mooi voetbal"

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Marc Brys staat met Beerschot-Wilrijk alleen aan de leiding: "Getoond waar we voor staan: werklust én mooi voetbal"

Na een 2-0 zege tegen ASV Geel en het puntenverlies van Dessel Sport tegen Dender (4-4) staat Beerschot-Wilrijk alleen aan de leiding in 1ste amateur. Uiteraard tot grote tevredenheid van trainer Marc Brys.

"We hadden eigenlijk verwacht dat Geel in de 5-4-1 van tegen Standard zou spelen. Ik was dan ook aangenaam verrast dat Nicky (Hayen, de bezoekende trainer, red.) zo vrank en vrij kwam voetballen met zijn ploeg", opent Brys de persconferentie met een complimentje aan de tegenstander.

Door een vroege goal van Losada zat Beerschot-Wilrijk meteen op rozen. Dat weet ook Brys: "Het was voor ons natuurlijk een ideale situatie. Zij werden verplicht om vooruit te voetballen, maar wij hadden de eerste helft onder controle. Het eerste kwartier was héél goed, nadien sloop er wat laksheid in ons spel."

Zolang dat tweede doelpunt niet valt, weet je dat de tegenstander vertrouwen krijgt.

Voortreffelijke arbitrage

"Zolang dat tweede doelpunt niet valt, weet je dat de tegenstander vertrouwen krijgt", zegt Brys over de tweede helft. "Maar al bij al hebben we toch weer laten zien waar Beerschot-Wilrijk dit seizoen voor staat: mooi circulatievoetbal gekoppeld aan gretigheid, werklust en enthousiasme", aldus een tevreden Beerschot-trainer.

Marc Brys stond er op de persconferentie nog op om nog één aspect duidelijk te onderstrepen. "Scheidsrechter Jordy Vermeire was voortreffelijk vandaag. Hij heeft echt op een impressionante manier gefloten." ASV Geel-trainer Nicky Hayen sloot zich daar volledig bij aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties