'Immens talent' Musonda in het sukkelstraatje: ook in Spanje twijfels

'Immens talent' Musonda in het sukkelstraatje: ook in Spanje twijfels
Foto: © SC

Wat is er aan de hand met Charly Musonda. Heel zijn jeugd al geroemd voor zijn talent, maar de echte grote doorbraak wil maar niet volgen. Niet bij Chelsea, niet bij Betis en niet bij de beloftenploeg van Johan Walem.

Musonda leek vorig seizoen op weg om al het goede over hem te bevestigen. In de Primera Division kreeg hij na zijn overgang in januari direct een basisplaats bij Real Betis. En dat zou zo zowat de rest van het seizoen blijven: 13 basisplaatsen en 2 invalbeurten. Dit seizoen zit hij aan één basisplaats en 6 invalbeurten.

Poyet belde naar Scifo om te vragen of Musonda voor goals en assists kon zorgen

Hij speelt dus wel elke match, maar komt niet meer in de basisplannen voor van trainer Gus Poyet. En dat heeft zo zijn redenen. Poyet was deze zomer uitermate blij met de komst van Musonda, maar koppelde er wel direct één groot vraagteken aan toe: "Gaat hij efficiënter worden?" Poyet belde afgelopen zomer naar Enzo Scifo, de toenmalige beloftencoach van België, om er een antwoord op te krijgen.

Scifo verzekerde hem dat Musonda op het punt stond te ontploffen en dat hij wel goals voor hem zou maken. De deal met Chelsea was daarna snel rond. Maar Poyet bleef zijn twijfels hebben over de jongeman met de geweldige dribbel, maar niet zo fantastische statistieken. In La Liga wordt er van vleugelaanvallers veel verwacht, meer zelfs dan van de centrale aanvallers.

Tijd voor Musonda om zijn eigen spel eens onder de loep te nemen

Het Spaanse systeem is gebaseerd op wingers die naar binnen kunnen komen en goals en assists verzorgen. Met één goal en twee assists waren de statistieken van Musonda vorig seizoen niet echt geweldig te noemen. En die lijn trok zich door in de voorbereiding. Poyet wil dat Musonda efficiëntie koppelt aan zijn dribbels en wil hem meer in de zestien zien verschijnen.

Een probleem dat zich ook stelt bij de nationale beloftenploeg, waar hij met geen enkele goal kon uitpakken tijdens de EK-kwalificatiecampagne. Iets wat toch van hem verwacht wordt. Het wordt dus de hoogste tijd dat hij zijn eigen spel eens onder de loep neemt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties