Genkse aanvoerder over de charge waarmee hij van het veld werd geschopt: "Dit was een afrekening"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk
| 27 reacties
Genkse aanvoerder over de charge waarmee hij van het veld werd geschopt: "Dit was een afrekening"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Thomas Buffel zat de EL-ontmoeting met Athletic Bilbao er vroeg in de tweede helft op. Een op revanche beluste Artiz Aduriz schopte de Genkse aanvoerder met een venijnige kniestoot letterlijk van het veld.

"Dit was een afrekening", sprak Buffel na de wedstrijd klare taal. "Ik zag hem al naar me lonken, maar ik mocht bij de corner die vooraf ging uiteraard niet uit positie lopen. Hij moest maar eens gevaarlijk zijn..."

De 35-jarige kapitein kreeg het eerder in de match al aan de stok met zijn Baskische leeftijdsgenoot. "In de eerste helft zei ik hem dat hij zich te vaak liet vallen. Dat kroop blijkbaar in zijn hoofd, want in de tweede periode kwam hij mij irriteren. Ik beet van mij af, maar dat kon hij dan weer niet hebben. Wellicht vanwege het de achterstand."

Het is jammer dat een Spaanse international zich zo moet revancheren

"Het is jammer dat een Spaanse international zich zo moet revancheren wanneer het niet loopt. Ik weet niet of de UEFA nog iets met de beelden zal aanvangen. Als dat zo is, zal hij wel een schorsing krijgen."

En wat met de blessure aan de achterkant van het dijbeen? "Ik zal moeten afwachten hoe ik de komende dagen van de charge herstel. Het is niet de eerste keer dat ik op die plaats geblesseerd ben. Ik moet nu vooral opletten voor eventuele kleine scheurtjes", besloot Buffel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties