Dessel wint verdiend op het Kiel: "Plan was duidelijk: hoge pressing en dominant voetbal"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Dessel wint verdiend op het Kiel: "Plan was duidelijk: hoge pressing en dominant voetbal"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dessel Sport is de nieuwe leider in eerste amateur. De ploeg van coach Patrick Witters ging met 1-3 winnen op het veld van KFCO Beerschot-Wilrijk. De Dessel-trainer was dan ook een tevreden man.

"We hadden alles vooraf goed besproken. Ons plan van aanpak was duidelijk", vertelt Patrick Witters op de persconferentie in het Olympisch Stadion. "Mijn jongens hebben hun taken tot in de perfectie uitvoerd", glundert de Dessel-coach.

Dessel Sport kwam zich niet ingraven op het Kiel. "We wilden absoluut de lijn van de voorbije weken doortrekken. Dat wil zeggen: met dominant voetbal en hoge pressing vol voor de winst gaan. We wisten dat we Beerschot niet mochten laten voetballen", verduidelijkt Witters.

We groeiden in de wedstrijd en gaven achterin bijna niets weg.

Seizoen is nog lang

De bezoekers begonnen fantastisch aan de wedstrijd, de vroege goal van Timothy Dreesen was belangrijk voor het vertrouwen. Dat weet ook Witters. "Die snelle goal gaf natuurlijk een boost. Enkele minuten later kregen we al een grote kans op de 0-2. Toen beseften mijn spelers: we kunnen hier echt wel iets rapen. We groeiden in de wedstrijd en gaven achterin bijna niets weg."

"Ik kan mijn spelers alleen maar feliciteren met hun knappe wedstrijd. Maar het seizoen is nog lang. Deze overwinning is mooi en gaan we nog lang onthouden, maar het was maar één van de vele wedstrijden. Het was niet de belangrijkste match van het seizoen", blijft Witters nuchter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties