Maes ziet Genkse jongens plots mannen worden: "Die drie hebben een dikke match gespeeld tegen Club Brugge"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Maes ziet Genkse jongens plots mannen worden: "Die drie hebben een dikke match gespeeld tegen Club Brugge"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk pakte afgelopen weekend een punt mee uit het Jan Breydelstadion. De ploeg van Peter Maes leverde een prima prestatie af en dat zag ook de trainer van Genk. Die was vooral tevreden met drie van zijn (jonge) spelers.

“Ik moet twee pluimen uitdelen”, vertelde Maes na de match tegen Club Brugge. “Een pluim voor het volledige team, want we hebben Club Brugge heel goed weten op te vangen en dat is toch niet meteen vanzelfsprekend.”

“En verder ook een pluim voor de jonkies Dries Wouters (19), Brian Heynen (19) en Timothy Castagne (20). Zij hebben een dikke match gespeeld. Om een laag blok te zetten, had ik nood aan gestalte en daarom zette ik Wouters op de linksachter. Hij deed het heel goed.”

Gebrek aan volwassenheid? Niet tegen Club Brugge

Eerder dit seizoen haalde Maes de volwassenheid van zijn ploeg nog aan als een manco. Genk begon vaak veel te slap aan een wedstrijd, waardoor het ook al te vaak op achterstand kwam. Op het veld van Club Brugge toonde de ploeg van Maes een heel ander gelaat. Eén voor één waren de Genkies strijders en 'smeerlapjes' die het blauw-zwart zo moeilijk mogelijk maakten.

Na iets meer dan zeventig minuten was de tank bij sommigen leeg en nam Club met powerplay de bovenhand, maar toch bleven de spelers van Genk er ook dan vol voor gaan. Dat de Limburgers een punt meer naar huis pakten, was dan ook ergens verdiend. Het is dan ook duidelijk: dit Genk heeft stappen gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties