Marc Brys beschikt over amper één fitte spits: "Maar we hebben genoeg kwaliteit in de kern"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Marc Brys beschikt over amper één fitte spits: "Maar we hebben genoeg kwaliteit in de kern"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kopzorgen voor Marc Brys. Mohamed Messoudi en Simon Vermeiren zijn enkele weken out met een spierscheur en ook Bjorn Ruytinx en Fessou Placca zijn nog niet inzetbaar. Hoe zal het aanvallend compartiment eruitzien op het veld van White Star?

Simon Vermeiren is al het hele seizoen een vaste waarde in het elftal van Marc Brys. De 25-jarige spits liep in de thuiswedstrijd tegen Seraing een scheur in de hamstring op en is drie weken onbeschikbaar. Ook Mo Messoudi viel opnieuw geblesseerd uit. "Uiteraard is dat jammer", zegt Beerschot-trainer Marc Brys aan Voetbalkrant.

"Maar dat zijn zaken die je niet in de hand hebt, we mogen er dan ook niet te veel energie aan verspillen", gaat Brys verder. "We focussen ons nu vooral op de mogelijke alternatieven. We hebben geen grote kern, maar wel één met veel kwaliteit. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze tegenslag op te vangen."

Een teleurgestelde Mo Messoudi moest tegen Seraing (andermaal) geblesseerd naar de kant.

Eerste basisplaats voor Rusu?

Door de vele blessures is dit een uitgelezen kans om de Roemeense spits Vlad Rusu een eerste keer in de basis te droppen. "Uiteraard is dat een mogelijkheid. Bjorn Ruytinx is net terug na een afwezigheid van bijna twee maanden, maar deze wedstrijd komt voor hem nog veel te vroeg. En zo is Vlad zowat onze enige fitte diepe spits", zegt Brys.

"Vlad heeft weliswaar een totaal andere speelstijl dan Simon. Het Belgische voetbal is ook niet hetzelfde als het Roemeense. Hij heeft duidelijk een aanpassingsperiode nodig, de automatismen zitten er bij hem nog niet zo lekker in. Dat heeft tijd nodig", weet Brys, die eventueel wel alternatieve mogelijkheden ziet met Youssef Boulaouali en Alex Maes. "We trainen vandaag nog op andere varianten", zegt hij daarover.

Vlad heeft duidelijk een aanpassingsperiode nodig, de automatismen zitten er bij hem nog niet zo lekker in.

Moeilijk in te schatten tegenstander

Wat verwacht de Beerschot-trainer van tegenstander White Star, dat zich vorig jaar nog tot kampioen kroonde in de tweede klasse? "Wij scouten altijd de laatste drie wedstrijden van de tegenstander, maar White Star kunnen we moeilijk inschatten. Soms wisselen ze zes spelers tegenover de wedstrijd van een week voordien", zegt Brys.

"En dan is er nog de trainer die naar Antwerp vertrok... De informatie die we van die ploeg hebben is vrij warrig", aldus Brys. "Maar wij moeten gewoon ons eigen spel spelen. Of onze sterke reeks op verplaatsing toeval is? Ik denk dat je na zoveel overwinningen niet meer van toeval kan spreken. De tegenstanders leggen voor eigen volk vaak iets meer durf in hun spel en wij voelen iets minder druk dan in onze thuiswedstrijden. Dat kan een verklaring zijn", besluit Brys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties