Sven Kums wordt elke dag beter bij Udinese: "Walem zei me dat hij het in het begin ook lastig had"

Koen Frans
Koen Frans
| 10 reacties
Sven Kums wordt elke dag beter bij Udinese: "Walem zei me dat hij het in het begin ook lastig had"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gouden Schoen Sven Kums staat elke week in de basis bij Udinese, maar de 28-jarige middenvelder heeft het moeilijk om zijn stempel te drukken in de Serie A.

"Woensdag kwam ik in Udine Johan Walem (ex-speler van Udinese, red.) tegen en hij gaf me een hand. Hij vertelde me dat hij in de eerste twee maanden ook problemen kende, maar hij verzekerde me dat het snel beter zal gaan", zegt Kums in Il Gazzettino.

"In België hadden we 75 procent balbezit en speelde ik naast een grote, sterke middenvelder, die meer ballen recupereerde. Hier sta ik er alleen voor en moet ik dus zorgen voor het verdedigende werk, waardoor ik veel verder van doel speel. Maar ik denk dat ik op de goede weg ben, elke dag word ik beter", vindt Kums.

Tegen jeugdvriend Mertens

Volgend weekend speelt Kums met Udinese tegen het Napoli van Dries Mertens. "Dries en ik zijn jeugdvrienden, we zaten samen op de middelbare school en kwamen elkaar ook tegen in de jeugd bij Anderlecht", zegt Kums. "Leuk dat we zaterdag tegen elkaar spelen, maar ik wil hem natuurlijk verslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties