Vlad Rusu geeft zijn visitekaartje af tegen White Star: "Ik wil graag langer bij Beerschot blijven"
Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties

Vlad Rusu maakte dit weekend zijn eerste doelpunten voor KFCO Beerschot-Wilrijk

Vlad Rusu geeft zijn visitekaartje af tegen White Star: "Ik wil graag langer bij Beerschot blijven"
Foto: © jan mees

Vlad Rusu kreeg zaterdag tegen White Star Brussel zijn allereerste basisplaats van Beerschot-coach Marc Brys. De Roemeense spits bedankte voor het vertrouwen met twee doelpunten en een assist. Tijd voor een kennismaking!

Er werd hier en daar wat vreemd opgekeken na zijn transfer van de Roemeense eersteklasser Viitorul naar de Belgische amateurafdeling. Maar Vlad Rusu werkt hard aan zijn integratie bij KFCO Beerschot-Wilrijk en kreeg zaterdag door de blessure van Simon Vermeiren zijn kans in de punt van de Kielse aanval. "Natuurlijk ben ik blij met mijn eerste basisplaats. Ik scoorde twee keer en we wonnen", zegt Rusu aan Voetbalkrant.

Een echte spraakwaterval is de Roemeense goalgetter (nog) niet, maar hij voelt zich wel hoe langer hoe meer thuis in Antwerpen. "Het is hier aangenaam wonen. Antwerpen is een leuke stad. Frank Staes (sportief directeur op het Kiel, red.) hielp me bij de zoektocht naar een appartement. Ook in Roemenië woonde ik in een grote stad: Constanta. Het grote verschil? De sfeer is hier meer relaxed, in Roemenië hebben de mensen meer stress."

Ik wil graag met Beerschot naar tweede en eerste klasse promoveren. Dat zou heel mooi zijn.

Voorbeeld Lewandowski

Ook in de spelersgroep voelt de 26-jarige Roemeen zich op zijn gemak. "Ja, ik voel me goed in de groep. Ik heb met alle spelers een goede band. Iedereen praat Engels met me, maar ik versta intussen ook al wat Nederlands. Mijn persoonlijke ambities? Tonen dat ik een goede voetballer ben. En ik wil graag met Beerschot naar tweede en eerste klasse promoveren. Dat zou heel mooi zijn."

Wat voor een type speler is Vlad Rusu eigenlijk? "Ik praat niet graag over mezelf. Ik laat dat liever aan anderen over (lacht). Maar mijn favoriete speler is Robert Lewandowski. Die zie ik écht graag bezig, voor mij is hij één van de beste spitsen ter wereld", besluit de stilaan ontdooide Roemeen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties