Reactie Rode lantaarn Coxyde gaat hard onderuit op het Kiel: "Maar we hebben ons niet ingegraven"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen
| 3 reacties
Rode lantaarn Coxyde gaat hard onderuit op het Kiel: "Maar we hebben ons niet ingegraven"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jamaïque Vandamme verloor zaterdag op het Kiel voor het eerst sinds hij bij Coxyde speler-coach werd. De 31-jarige aanvaller wist dat het moeilijk zou worden tegen leider KFCO Beerschot-Wilrijk.

"Het is voor geen enkele ploeg een cadeau om op het Kiel tegen Beerschot-Wilrijk te spelen", zei de snel gedouchte Jamaïque Vandamme op de persconferentie in het Olympisch Stadion. "We konden hier op twee manieren voor de dag komen: ingraven en wachten op het doelpunt van Beerschot of positief voetbal proberen brengen. Wij kozen voor het tweede", aldus de speler-coach van Coxyde.

"Jammer genoeg scoorde Beerschot bij de eerste echte kans van de wedstrijd. Nadien volgden snel dat tweede en derde doelpunt. Ze werkten in de eerste helft aan 100% af en wij hebben toch altijd net iets meer kansen nodig om te scoren. Maar we zitten nog in een leerproces, onze jonge ploeg moet hier lessen uit trekken", zei Vandamme.

Ze werkten in de eerste helft aan 100% af en wij hebben toch altijd net iets meer kansen nodig om te scoren.

Behoud verzekeren

Wat zijn dit seizoen nog de doelstellingen van hekkensluiter Coxyde? "Het behoud verzekeren zou voor ons aanvoelen alsof we de titel hebben gewonnen", was Vandamme eerlijk. "We waren deze zomer al enkele dagen aan het trainen toen plots de hele ploeg werd omgegooid. Er kwamen meer dan 60 testers en al die nieuwe spelers waren in het begin van het seizoen nog niet speelgerechtigd. Dan weet je dat het héél moeilijk wordt."

"Maar niet alles is negatief", ging de 31-jarige aanvaller verder. "De jongens hebben een goede ingesteldheid en ik probeer zoveel mogelijk met dezelfde ploeg te spelen. Hoe het loopt als speler-trainer? Ik stond er in het begin wat weigerachtig tegenover. Maar ik wou de ploeg helpen en onze jonge gasten iets bijbrengen. Het is wel moeilijk om zelf op het veld te staan als je ook trainer bent", besloot Vandamme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties