Beerschot-Wilrijk wint na gouden wissel van Marc Brys: "We moesten meer mensen in de zestien krijgen"
Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen
| 2 reacties

Coach Marc Brys was tevreden na de logische zege tegen Sporting Hasselt

Beerschot-Wilrijk wint na gouden wissel van Marc Brys: "We moesten meer mensen in de zestien krijgen"
Foto: © jan mees

Marc Brys kan weer terugblikken op een geslaagd weekend. Zijn Beerschot-Wilrijk won relatief vlot met 3-0 van Sporting Hasselt en de voorsprong op de verzamelde concurrentie groeit week na week.

"We hebben ook deze wedstrijd aangevat zoals het hoort", zei Brys op de persbabbel na de wedstrijd. "Dat wil zeggen: met veel balbezit en dominant spel. We wisten bovendien dat Hasselt het graag gesloten houdt in het centrum en hebben daarom getracht om zoveel mogelijk de ruimtes te benutten op de flanken."

Aan de rust stond het wel nog steeds 0-0. "Maar ondanks die score hebben wij een hele goede eerste helft gespeeld. We vonden moeizaam de juiste openingen, maar ik telde toch weer vier mooie kansen. We slaagden er alleen niet in om ze af te maken. Een doelpuntje voor de pauze had ons wat meer rust kunnen brengen", klonk het.

Na de heenronde maken we een grondige analyse van de spelersgroep en de entourage.

Gouden wissel

Ondanks de degelijke eerste helft greep Marc Brys toch in. Hij wisselde aanvallende middenvelder Jaric Schaessens voor de zuivere aanvaller Simon Vermeiren. Een vervanging die meteen rendeerde. "We merkten dat we hoger druk moesten zetten en meer mensen in de zestien moesten krijgen. Gelukkig voor ons leverde dat onmiddellijk resultaat op", zei de coach van Beerschot-Wilrijk.

Uiteindelijk werd het een vlotte 3-0 overwinning. "We zijn tevreden, al hadden we er nog meer kunnen maken. Maar we hebben de wedstrijd volledig beheerst. Volgend weekend zit de heenronde erop. Dan zullen we eens een grondige analyse maken van de spelersgroep en de entourage."

We hebben in Dessel nog wat recht te zetten.

Er resten Beerschot-Wilrijk nog twee uitwedstrijden voor de winterstop: naar Oudenaarde en Dessel. "We hebben in Dessel nog wat recht te zetten. Hopelijk kunnen we na die wedstrijd met een goed gevoel op vakantie. Nadien trekken we op stage en zetten we alles op alles om bij de eerste vier te eindigen", sloot Brys met een vette knipoog af. Beerschot-Wilrijk telt intussen al acht punten meer dan eerste achtervolger Deinze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties