Nieuwkomer in de Beerschot-defensie miste dit seizoen nog geen minuut: "Niet verwacht dat ik meteen zo veel zou spelen"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Nieuwkomer in de Beerschot-defensie miste dit seizoen nog geen minuut: "Niet verwacht dat ik meteen zo veel zou spelen"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk sloot de heenronde af met een indrukwekkende 40 op 45. Nieuwkomer Jan Van den Bergh speelde elke minuut en geniet met volle teugen van zijn eerste seizoen op het Kiel.

Er loopt dit seizoen opnieuw heel wat schoon volk met eersteklasse-ervaring rond bij KFCO Beerschot-Wilrijk. Maar sportief manager Frank Staes speurde ook naar jong talent in de lagere afdelingen. En zo belandde de 22-jarige Jan Van den Bergh op het Kiel. De grote verdediger uit Baal doorliep de jeugdreeksen bij Lierse en Westerlo en speelde de voorbije twee jaar bij KSK Heist.

Samen met Jimmy De Jonghe is Van den Bergh de enige Beerschot-speler die dit seizoen nog geen minuut heeft gemist. "Ik had niet verwacht dat ik meteen zo veel zou spelen", bekent Van den Bergh aan Voetbalkrant. "In het begin was het zelfs een beetje imponerend om in de kleedkamer ervaren kerels als Geudens, Messoudi, Ruytinx, Thompson en Losada tegen het lijf te lopen."

Het vertrouwen van de coach is erg belangrijk voor een jonge speler.

Progressie

Maar die oudere spelers zijn wel erg belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge verdediger. "Ik werd de voorbije seizoenen stelselmatig beter, maar hier heb ik op korte tijd enorm veel stappen vooruit gezet. Je wordt ook verplicht om mee te groeien met de groep. Als je wil spelen, moet je elke week progressie proberen maken", zegt Van den Bergh.

De 22-jarige Kempenzoon is dit jaar voor het eerst in zijn carrière volwaardig prof. Hij gaf zijn studies op. "Het was een jeugddroom van mij om profvoetballer te worden en het bevalt me (lacht). Het was een zeer bewuste keuze, nu kan ik me volledig op het voetbal toeleggen. En dan nog bij zo'n mooie club als Beerschot! Voor een jonge gast is het nog altijd een geweldige kick om in zo'n volgepakt en sfeervol stadion te mogen spelen."

Ik denk dat we op dit moment een goede mix hebben tussen ervaring en aanstormend jong geweld.

Van den Bergh tekende op het Kiel een contract voor twee jaar met een optie op een extra jaar. "Marc Brys werkt blijkbaar graag met jongeren. En het vertrouwen van de coach is erg belangrijk voor een jonge speler. Ook Issame (Charaï, red.) en Bram (Verbist, red.) zijn veel met de jonge spelers bezig. Ik denk dat we op dit moment een goede mix hebben tussen ervaring en aanstormend jong geweld. Dat is volledig de verdienste van de technische staf", vindt Van den Bergh.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties