Jimmy De Jonghe na belangrijke goal in Dessel: "Bij de jeugd scoorde ik vaker op die manier"

Redactie
| 1 reacties
Jimmy De Jonghe na belangrijke goal in Dessel: "Bij de jeugd scoorde ik vaker op die manier"
Foto: © jan mees

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van Marc Brys won met 1-2 bij titelconcurrent Dessel en zag de voorsprong op de eerste achtervolgers alweer groeien.

Jimmy De Jonghe en Beerschot-Wilrijk kwamen in Dessel nochtans 1-0 achter. "Na de tegengoal van Dessel hadden we nog voldoende tijd om de zaken recht te zetten", vond de linksachter van Beerschot-Wilrijk. "Onze coach voerde twee wissels door: eerst Fessou Placca en nadien Vlad Rusu. Beiden zaten nog fris en gaven een toegevoegde waarde met veel beweging en prima diep lopen."

Jimmy De Jonghe knalde de 1-1 tegen de touwen. "Ik kreeg in die fase de perfecte assist van Placca. Hij begon te lopen en geeft de bal in mijn loop net op het moment dat ik op snelheid geraak. Ik kon daardoor in één tijd, zonder te controleren, binnentrappen. Bij de jeugd heb ik veel gelijkaardige doelpunten gemaakt. Het was dus een koud kunstje voor mij", aldus Jimmy De Jonghe.

Ruim leider

Beerschot-Wilrijk won uiteindelijk met 1-2 na een kopbalgoal van Vlad Rusu. Dessel volgt nu op twaalf punten van de leider. Deinze, de eerste achtervolger, verloor bovendien met 3-2 bij Hamme. En zo wordt het een zalig kerstfeest voor de Beerschot-familie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties