Milicevic: één van de leiders die Vanhaezebrouck nodig heeft: "De coach vroeg het me"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties
Milicevic: één van de leiders die Vanhaezebrouck nodig heeft: "De coach vroeg het me"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck haalde het al meermaals aan, AA Gent mist leiders. De oefenmeester zag zijn team in Sint-Truiden zonder twee van die leidersfiguren, Neto en Asare, immers onderuit gaan. Milicevic weet wat hem te doen staat.

"Ik voel me een leider", geeft Milicevic aan. "Ik praat misschien niet veel, maar probeer het te tonen op het veld. Door veel aanmoedigingen te geven, beslissingen te nemen en mijn verantwoordelijkheid te nemen bij vrije trappen."

Hij is één van de jongens waar Vanhaezebrouck op rekent. "Je hebt ook Renato Neto en Nana Asare. Wie het meeste praat op het veld? Stefan Mitrovic. Ik probeer hem samen met Neto bij te springen. Nana Asare is kalmer, die geeft vooral het goeie voorbeeld."

In wedstrijden missen we de kalmte die we vroeger wel hadden -

Toen Kums vertrok, riep Vanhaezebrouck de Bosnische international ook bij zich. "Hij heeft me gevraagd om die leidersrol op te nemen en me gezegd wat hij van mij verwacht. Ik probeer zijn lijn te volgen. Sven was overal een leider, in de kleedkamer, ernaast en op het veld. Ook al praatte hij ook niet veel."

Momenteel heeft Gent het moeilijk, vooral mentaal. "We hebben niet meer dezelfde kalmte als vroeger. Die ballen tussen de lijnen die in ons spel zaten, geven we nu met meer twijfel. We moeten dat vertrouwen terugvinden en onze verantwoordelijkheid nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties