Club titelfavoriet nummer één? "Kampioenenploeg staat er stilaan terug"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Club titelfavoriet nummer één? "Kampioenenploeg staat er stilaan terug"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zit in vorm, na de zware 5-1 zege tegen KV Kortrijk stond de teller al op negen ongeslagen wedstrijden in de Jupiler Pro League. Terug titelkandidaat nummer één? We legden het voor aan Clublegende én analist Franky Van der Elst.

"Of ze nu helemaal klaar zijn voor de titelstrijd? Neen", aldus Van der Elst. "Maar ze zijn wel heel goed op weg. Zondag haalden ze een goed niveau, ook al was Kortrijk zwak. Je moet zelf toch de nodige energie in die wedstrijd steken en de drive en goesting waren aanwezig."

Ook de vele spelers die Club de laatste weken recupereerde, helpen uiteraard. "Met Refaelov, Izquierdo en Engels staat er stilaan opnieuw de kampioenenploeg van vorig seizoen op het veld, uitgenomen De Bock en Meunier."

Stilaan staat de kampioenenploeg terug op het veld

"Ik had al gezegd dat ze goed zouden zijn na nieuwjaar, maar ze ziten al wat vroeger in vorm." Titelkandidaat nummer één dus? "Dat is moeilijk, maar ze zijn zeker één van de topfavorieten. Als ze met een foutloos parcours de winterstop in kunnen gaan, slaan ze al een kloofje. De concurrentie heeft moeilijke wedstrijden en daar kan Club van profiteren."

Probleem als Vossen uitvalt

Jelle Vossen scoort aan de lopende band, toch ziet Van der Elst nog een risico voorin. "Hij doet het goed nu de jongens achter hem terug beter draaien. Het collectief ging er sterk op vooruit en daardoor komt onder meer een Vanaken ook beter tot zijn recht. Ik hoop wel dat Diaby terug naar zijn niveau kan groeien na nieuwjaar."

"Anders heeft Club Brugge een probleem als er iets met Jelle Vossen zou gebeuren. Je hebt altijd een speler nodig die makkelijk scoort en Wesley is dat niet", sloot Van der Elst af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties