Immers is vooroordelen in Nederland beu: "Ze vinden er altijd wel iets om over te zeuren"

Redactie
| 18 reacties
Immers is vooroordelen in Nederland beu: "Ze vinden er altijd wel iets om over te zeuren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lex Immers is de man die Hans Vanaken scherp moet houden. Maar de Nederlander is er niet alleen om concurrentie te betekenen, hij wil spelen. In België zit hij toch al een eindje weg van de vooroordelen die over hem heersen in Nederland.

In Nederland wordt hij immers niet geapprecieerd naar zijn kwaliteiten, maar gaan de mensen af op zijn uiterlijk. "Dat niet iedereen fan is van mijn voetbalstijl of hoe ik er uitzie, dat interesseert mij ­eigenlijk niet. Niet meer. In het begin was ik daar gevoeliger voor. Ik denk wel vaak: Waarom zeggen mensen zulke dingen? Jullie kennen mij toch niet? Ik ben een heel ­sociaal en net mens", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Ze vinden altijd wel iets in Nederland

In Nederland ziet hij een negatieve trend. "Iedereen maakt wel eens fouten, maar als voetballer word je dan meteen rigoureus afgemaakt. En in Nederland vinden ze ­elke dag wel iets om over te zeuren. Het wordt steeds erger met al die praatprogramma’s zoals De Wereld Draait Door. In Nederland is niets goed, ­behalve Messi."

"Dan zeg ik: Ik verdien respect. Kijk naar mijn loopbaan: ADO, Feye­noord, Cardiff en Club Brugge. Ik heb met grote namen gewerkt: ­Ronald Koeman, Fred ­Rutten, ... Ik zeg niet dat ik een fantastische voetballer ben, maar ik heb niets meer te bewijzen. Aan niemand in Nederland. ­Alleen mijn gezin en familie zijn er belangrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties