Welke druk? Feyenoord doet gewoon even goed als Ajax en blijft regeren in de Eredivisie

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Welke druk? Feyenoord doet gewoon even goed als Ajax en blijft regeren in de Eredivisie
Foto: © photonews

We zijn op speeldag 21 niet wijzer geworden in de Nederlandse titelstrijd. Na PSV zaterdag wonnen ook Ajax en Feyenoord zondag hun duel.

Twente - Feyenoord 0 - 2

Net als Ajax eerder op de dag won ook Feyenoord met 0-2-cijfers. Lange tijd bleef de brilscore op het bord staan, tot Eric Botteghin in het slotkwartier de ban brak voor de Rotterdammers. Jørgensen stelde met zijn vijftiende van het seizoen de zege veilig. De kloof met Ajax (5pt) en PSV (8pt) blijft behouden.

Roda - Ajax 0 - 2

AFC Ajax heeft zijn trip naar Kerkrade tot een goed einde gebracht. Op het veld van degradatieklant Roda JC nam onder meer aanvoerder Klaassen zijn verantwoordelijkheid. De middenvelder scoorde kort na rust. Dolberg legde het leer goed af, waarna Klaassen goalie Onana geen schijn van kans liet. In het slot nam de Duitser Younes alle twijfels weg.

Met de drie punten voert Ajax de druk op Feyenoord, dat Twente partij geeft, op. De Amsterdammers naderen nu tot op twee punten van de leider. Bij Roda bleef Bryan Verboom 90 minuten lang aan de bank gekluisterd.

Utrecht - Heerenveen 1-0

Wout Faes bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Friezen en zag zijn team de boot in gaan tegen Utrecht. Andreas Ludwig was eerst de held door de 1-0 te scoren, maar nam enkele minuten voor tijd nog een rode kaart. Heerenveen, ook al met tien na rood voor Larsson, kon niet meer profiteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties