Interview De Ridder strijdvaardig: "We staan nu in de woestijn, maar werken al aan volgend seizoen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
De Ridder strijdvaardig: "We staan nu in de woestijn, maar werken al aan volgend seizoen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft dit seizoen nog maar weinig te winnen of te verliezen. De Waaslanders staan twaalfde in de stand, en de kans is reëel dat daar nog weinig verandering in komt. "Het volgende seizoen meer kleur geven", klinkt het al strijdvaardig bij Steve De Ridder.

De laatste resultaten in eigen huis van Lokeren? 0-0 tegen Waasland-Beveren, 0-0 tegen AA Gent en... 0-0 tegen Anderlecht. Opmerkelijk, maar hoe komt dat toch? “Enerzijds is dat een pluim voor onze verdediging en de pressing naar voren toe", zegt Steve De Ridder in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Anderzijds is het een gebrek aan… (denkt goed na, nvdr.) een tikkeltje zelfvertrouwen. Aanvallende kwaliteiten hebben we zeker en vast, maar we moeten iets vaker onze kansen afwerken.”

Kansen creëren en... kansen afwerken

“Positief is wel dat we nu al kansen creëren", gaat De Ridder verder. "Aan het begin van het seizoen speelden we weinig kansen bij elkaar, dat is nu wel eventjes anders. Nu hebben we enkel nog nood aan wat extra geluk in en rond de grote rechthoek van de tegenstander. Dan komt het wel goed.”

“Dat het niet fijn is voor de supporters, is duidelijk. Maar op een gegeven moment gaan die ballen wel binnenvliegen. We krijgen iedere wedstrijd opnieuw een nieuwe kans om onze kansen af te maken. Die moeten we grijpen.”

"We bevinden ons momenteel in de woestijn"

Steve De Ridder

Mathematisch zeker is het nog niet, maar het zou al heel erg slecht moeten gaan als Lokeren nog in degradatiezorgen terechtkomt. “Je kan er niet naast kijken, hé: we bevinden ons momenteel in de woestijn”, doelt de Ridder op het feit dat Lokeren ergens tussen de subtop en de degradatiekandidaten zweeft.

“Een paar weken geleden maakten we nog aanspraak op de achtste of negen de plek, maar nu is dat niet meer het geval. Nu is het gewoon zaak om nog enkele goede wedstrijden te spelen, zoals tegen Anderlecht.”

Werken aan volgend seizoen

“We werken al naar volgend seizoen toe, daar maakt de coach geen geheim van. Hij heeft het al een paar keer aangegeven, ook in de kleedkamer. Kristinsson kan zijn speelwijze verder implementeren en dan kunnen we het volgende seizoen meer kleur geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties