Relatie tussen de Rode Duivels en hun fans bekoeld? Dries Mertens reageert: "Dat moeten ze beseffen, maar ik kijk ook in de spiegel"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 33 reacties
Relatie tussen de Rode Duivels en hun fans bekoeld? Dries Mertens reageert: "Dat moeten ze beseffen, maar ik kijk ook in de spiegel"
Foto: © photonews

Zit er een haar in de boter tussen de Rode Duivels en hun fans? De relatie lijkt alvast wat bekoeld met de 24.200 kaarten die tot dusver voor de oefenmatch tegen Tsjechië over de toonbank gingen.

Na de laatste WK-kwalifciatiewedstrijd tegen Griekenland (1-1) gingen de Duivels de aanhang niet groeten. Dat schoot bij enkele fans, die hun ongenoegen willen neerpennen in een brief, in het verkeerde keelgat.

"Ik vind het jammer dat ze dit vinden en dat dit groot wordt gemaakt", reageerde Dries Mertens vrijdag op het heikele thema. "Fans moeten ook begrijpen dat je na een mindere match soms vol woede op het veld staat en niet de tijd krijgt om even na te denken."

Met de duiveluitdagingen is de chemie tussen fans en spelers echt ontstaan

Dries Mertens

"Normaal stellen we ons altijd open. Met de duiveluitdagingen is de chemie tussen fans en spelers destijds echt ontstaan. We speelden voor een vol stadion tegen Nederland. Dat gevoel ging nadien niet meer weg."

"Dat de sfeer tegen Griekenland bekoeld leek? Misschien hadden we terug wat schwung nodig. Ik kijk daarvoor in de spiegel. We hadden iets moeten bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties