Dury verklapt: Dáárom wil Leye absoluut weg

Redactie
| 206 reacties
Dury verklapt: Dáárom wil Leye absoluut weg
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Het nieuws sloeg een tijdje geleden in als een bom, kapitein Leye die absoluut Zulte Waregem wil verlaten. Coach Francky Dury doorbreekt de stilte en geeft aan waarom.

"Het dossier rond de ontevreden Mbaye Leye baart me zorgen", geeft Dury aan in Het Laatste Nieuws. "Al ben ik, als sportief manager, altijd duidelijk geweest richting de directie en de speler." Leye wil immers zekerheid, zo blijkt.

"Mbaye wil de garantie dat hij tot de sportieve staf kan toetreden na zijn actieve carrière. Dat ligt evenwel moeilijk - ik kan en wil mijn huidige assistenten niet zomaar aan de kant schuiven. Daarom heb ik hem één extra seizoen voorgesteld als speler aan dezelfde financiële voorwaarden en wil ik hem nadien een functie bezorgen bij de jeugd."

Ik zou niet alleen mijn aanvoerder en verlengstuk verliezen, maar ook mijn beste spits

"In dat scenario zou Mbaye samen met Stijn Meert verantwoordelijk worden voor de postformatie. Daarnaast kan hij scoutingsopdrachten krijgen." Dat ziet de aanvaller evenwel niet zitten. "Het is nochtans niet dat ik hem voorgesteld heb om de U7 te trainen."

Toch heeft Dury nog hoop dat de aanvaller bijdraait. "Hopelijk komt het goed. Met Mbaye zou ik niet alleen mijn aanvoerder en verlengstuk verliezen, maar ook mijn beste spits."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties