Wordt Lukaku de eerste keuze van Mourinho? Dit is de concurrentie

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Wordt Lukaku de eerste keuze van Mourinho? Dit is de concurrentie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe nummer negen van Manchester United is Romelu Lukaku. De duurste Belg aller tijden wordt zo herenigd met José Mourinho, die hem bij Chelsea nog doorstuurde. Maar nu ziet de situatie tussen de twee er héél anders uit.

Mourinho was lyrisch over de toptransfer van Romelu Lukaku en omgekeerd wist de Rode Duivel ook te vertellen dat het een droom is om met de Portugese tacticus samen te werken. Dan zou je toch denken dat Lukaku de onbetwiste eerste keuze als diepe spits wordt. Of niet?

Over clublegende Wayne Rooney moet hij zich al geen zorgen meer maken, die keerde terug naar zijn eerste liefde Everton. Maar er blijven nog een paar stevige concurrenten over op Old Trafford.

Anthony Martial

De jonge Fransman werd in 2015 weggeplukt bij Monaco voor maar liefst 60 miljoen euro, een reuzebedrag voor iemand die alles nog te bewijzen had. Hij toonde aanvankelijk ook zijn toptalent, maar het tweede seizoen bij Man U ging stroef.

In 25 competitiewedstrijden verzamelde Martial amper vier doelpunten en hij had het duidelijk - maar begrijpelijk - ook moeilijk met de concurrentie van ene Ibrahamovic. Een ideale oplossing is dat hij op de flank naast Lukaku zou spelen.

Marcus Rashford

Nog altijd maar 19 jaar, maar wat een talent heeft deze jongen! Sinds het jeugdproduct naar de A-kern werd gehaald, heeft hij nog maar zelden teleurgesteld. Zijn elf doelpunten over alle competities van vorig seizoen staan mooi op zijn palmares én hij was een erg belangrijke factor in de Europa League-winst van The Mancunians. Denk maar aan zijn doelpunt dat Anderlecht uitschakelde.

Zlatan Ibrahimovic?

Ibracadabra liep op het einde van het seizoen een nare blessure op, waardoor hij maandenlang aan de kant zit en ook geen vernieuwd contract kreeg. Maar de revalidatie verloopt iets sneller dan verwacht en Mourinho zou naar verluidt zelfs overwegen om hem er opnieuw bij te halen vanaf januari.

Als dat gebeurt zal het hoe dan ook een loodzware opdracht zijn voor Lukaku om zijn plaats niet te moeten afgeven aan de 35-jarige Zweed. Of het moet zijn dat ze samen een absoluut droomduo vormen.

Of...

En hierbovenop weet je nooit dat Manchester United de geldbuidel opentrekt en nóg een spits haalt, of dat een jeugdproduct als bijvoorbeeld James Wilson zijn absolute doorbraak heeft. Hoe dan ook zal Lukaku niet op cruise control moeten spelen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties