Het onafscheidelijke topduo van de nationale ploeg: "Als ik ooit verander van club zal hij moeten meegaan"

Het onafscheidelijke topduo van de nationale ploeg: "Als ik ooit verander van club zal hij moeten meegaan"
Foto: © photonews

Jan Vertonghen viert dinsdag - mits geen ongelukken - zijn 97ste interland. Een record voor een Belgische international. Zijn makker van vele oorlogen, Toby Alderweireld, laat zijn licht schijnen over de man die hij één van zijn beste vrienden kan noemen.

Vertonghen en Alderweireld, dat is een onafscheidelijk koppel. De twee speelden samen bij Ajax, Tottenham en de Rode Duivels. "Ik heb meer wedstrijden met hem dan zonder hem gespeeld", lachte Alderweireld donderdag. "Bij Ajax was hij mijn mentor, nu is hij mijn vriend."

"Ik speel gewoon heel graag met hem samen. We hebben een klik, we voelen elkaar aan. Of ik nog zonder hem kan spelen? Moeilijk! (lacht) Als ik ooit naar een andere club verhuis, zal hij mee moeten", zei Alderweireld half schertsend.

Of ik Jan kan bijhalen? Hij gaat nog héél lang meegaan hoor

Het record van Vertonghen leeft ook in de groep. "Er is nog niets voorzien, hij moet het eerst halen. Maar we gaan zeker iets doen dan. We zijn enorm trots dat hij dat record gaat breken. Of ik hem nog kan voorbijsteken? Ik heb zelf een respectabel aantal al, maar Jan gaat nog héél lang meegaan. Het gaat maar aandikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties